بروزرسانی: 16 آذر 1404
استارتاپ چای و فرآوری چای در گیلان تصویب شد خبرگزاری شبستان ، رسانه حوزه دین ، فرهنگ و اندیشه | OkChay
استارتاپ چای و فرآوری چای در گیلان تصویب شد خبرگزاری شبستان ، رسانه حوزه دین ، فرهنگ و اندیشه | OkChay
کتاب «چاجینگ» (陸羽) اثر لویو (陸羽) نویسنده سلسله تانگ، اولین کار بر روی این موضوع می باشد. براساس کتاب چاجینگ که به سال ۷۶۰نوشته شده، نوشیدنی چای در آن زمان متداول بوده است. این کتاب تشریح می نماید که چگونه چای عمل می آمده، برگ های آن فرآوری می شده، و چگونه به عنوان یک نوشیدنی تهیه می شده است. در این کتاب حتی از این مطلب سخن به میان آمده که چه نقاطی بهترین مکان برای کاشت چای بوده اند.
- پس از کنترل دقیق کیفیت برگ سبز توسط کارشناسان خبره و با تجربه صورت اتوماسیون به اتاق پلاس برای عمل برگ ها در ترافت های طولانی که دارای عرض کم، طول زیاد و ارتفاع کمی هستند، انجام می گیرد.
- نمونه های دیگر عبارتند از مراسم چای کره ای یا روش های سنتی دیگر نوشیدن چای در فرهنگ چای چینی.
- چای های گوناگونی به جز انواع خالص وجود دارند که دارای افزودنی ها یا فرآوری متفاوتی می باشند.
- برای حفظ شیرینی طبیعی برگ های چای ممتاز را با دست می چینند، اما تولیدکنندگان انبوه آن را با ماشین برداشت می کنند.
خوانندگان محترم وبلاگ آی فودز با مطالعه این مقاله با روش تهیه و فراوری چای سبز در کارخانجات آشنا شوید. آنزیم های موجود در برگ های چای در صورت وجود شرایط مناسب از نظر دما، رطوبت، نور و جریان هوا سبب تولید تئانین و قندها می شوند، پس طعم شیرین چای سفید در این مرحله چای های خاص سرزمین مائو آشکار می شود. برخلاف چای سیاه و سبز که رطوبت زدایی تنها چند ساعت طول می کشد در مقوله چای سفید این مرحله تا سه روز به طول می انجامد. میزان بخار فاکتور حیاتی در این مرحله است زیرا اگر خیلی کم باشد می تواند شروع تخمیر را کلید بزند.
سی تی سی “CTC” دقیقا چیست؟
علاوه بر تمایز بین انواع چای، تفاوت عمده بین نوع چای در روش فرآوری آن است. برگ های چای سبز را می چینند و بلافاصله برای خشک کردن یا بخار دادن به بخش های مربوطه می فرستند تا از تخمیر جلوگیری شود. در حالی که چای سیاه و انواع دیگر آن ها را پس از چیدن برای تخمیر شدن رها می کنند. در طی این عمل رطوبت برگ کاهش می یابد تا برگ ها برای مراحل مالش و تخمیر آماده شوند.
فرآوری چای
در کشت چای، بیشتر کودهای ازت، فسفر و پتاس مورد استفاده قرار می گیرد. گیاه چای معمولاً در چهارمین یا پنجمین سال، کاملاً آماده ی برداشت شده و تا آن زمان شاخه های آن پاک سازی و هرس می شود. از گیاهان چای، قلمه گرفته می شود و در مرحله ی بعدی قلمه ها در محیط پرورش چای قرار داده می شوند. هر سوالی در زمینه مطلب این صفحه و یا صنایع غذایی دارید از ما بپرسید. از دستگاه بسته بندی توزین دار و دستگاه ساشه پودری استفاده می شود. برگ های کبود شده در مدت زمان کوتاهی در تابه تحت حرارت بالا قرار می گیرند تا با نابودی آنزیم ها عمل اکسیداسیون متوقف شود.